Χούμους κόκκινης φακής

Απολαύστε με λαχανικά, ψωμί, πίτα ή και απευθείας με κουτάλι.

Υλικά

  • 1 κούπας ξηρές κόκκινες φακές
  • ¼ κούπας ταχίνι
  • 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. κόλιανδρο
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Νερό, αν θέλετε, για τη σύσταση
  • Κομμένα λαχανικά ή πίτες ολικής άλεσης για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράστε νερό και προσθέστε τις φακές. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, με καπάκι, μέχρι να είναι τρυφερές, για περίπου 15 λεπτά.

Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν για 10 – 15 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, τον κάρδαμο, τη σκόνη κρεμμυδιού, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρευστο, προσθέστε νερό. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τις γεύσεις και τα καρυκεύματα.

Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε με λαχανικά ή πίτες ολικής άλεσης.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.loveandlemons.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post