Συνταγή για πράσινο χούμους
Έχει πράσινα κρεμμύδια, σπανάκι, κόλιανδρο και λεμόνι. Ένα υγιεινό και fun snack!
Για το πράσινο χούμους χρειάζεστε:
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- 4 κούπες ρεβύθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- ¼ κούπα χυμό από λεμόνι
- 2 πράσινα κρεμμύδια
- ½ κούπα φύλλα από κόλλιανδρο
- 2 κούπες baby σπανάκι
- ¼ κούπα ταχίνι
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού
- ¼ κούπα νερό
Για το γαρνίρισμα
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φύλλα από κόλλιανδρο, τραγανά ρεβύθια
Μέθοδος
Ξεφλουδίστε το σκόρδο. Στραγγίστε τα ρεβύθια και στύψτε τα λεμόνια. Ψιλοκόψτε τα πράσινα κρεμμύδια σε κομματάκια.
Προσθέστε σκόρδο, κόλιανδρο, πράσινο κρεμμύδι και σπανάκι σε ένα μίξερ και ανακινήστε ως που να έχουν κοπεί καλά. Προσθέστε τα ρεβύθια, τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο, τον ανθό αλατιού και το νερό. Κάντε τα πουρέ για 40 δευτερόλεπτα. Δοκιμάστε. Αν είναι απαραίτητο προσθέστε άλλες 1 – 2 κουταλιές της σούπας νερό. Χτυπήστε το μείγμα για 1 -2 λεπτά ακόμα για να έρθει στην επιθυμητή σύσταση. Βάλτε το στο ψυγείο για 7 – 10 ημέρες.
Αν θέλετε, γαρνίρετε το χούμους με φύλλα από κόλιανδρο, ελαιόλαδο και τραγανά ρεβύθια. Σερβίρετε με λαχανικά, ψωμάκι και κράκερς.
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment