Σαλάτα με ραπανάκια και αγγούρι

Την φτιάχνετε με λίγα μόλις υλικά και είναι έτοιμη σε 10 λεπτά.

Υλικά

  • 1 αγγούρι (περίπου 2 κούπες) σε λεπτές φέτες και κομμένο στην μέση
  • 1 ματσάκι ραπανάκι (περίπου 2 κούπες), σε λεπτές φέτες και κομμένο στην μέση
  • 1/8 κόκκινου κρεμμυδιού (περίπου ¼ κούπας), σε κύβους
  • 3 κ.σ. φρέσκος άνηθος
  • 2 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1 – 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξύδι μηλίτη
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού ή για τη γεύση
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι, για τη γεύση

Εκτέλεση

Προετοιμασία: Πλύνετε το αγγούρι και τα ραπανάκια. Κόψτε τις άκρες και μετά κόψτε σε φέτες. Ένα πρακτικό tip είναι να κόψετε τα μεγάλα κομμάτια στην μέση για να είναι πιο εύκολα στην κατανάλωση. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και στραγγίστε τα ρεβίθια.

Ένωση: σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος, προσθέστε το αγγούρι, το ραπανάκι, τα ρεβίθια, τον άνηθο, το ξύδι μηλίτη, λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Η μερίδα είναι αρκετή για 3 κυρίως μερίδες ή 6 συνοδευτικά πιάτα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://simple-veganista.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post