Σαλάτα κινόα με λαχανικά και φέτα
Είναι μια τροφή ελαφριά, εύπεπτη και χωρίς γλουτένη. Τη βρίσκουμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και σε μεγάλα σουπερμάρκετ.
Mαγειρεύεται εύκολα, όπως το πληγούρι ή το ρύζι.
Μια κούπα κινόα, δύο κούπες νερό, μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 15’ περίπου και έτοιμο! Συμπληρώνουμε στη συνέχεια με ό,τι λαχανικά, μυρωδικά κτλ. έχουμε.
Υλικά συνταγής
( 4 μερίδες ως συνοδευτικό/2 ως ελαφρύ γεύμα):
- 1 κούπα κινόα
- 2 κούπες νερό
- ½ κύβο ζωμό λαχανικών/κότας ή σε μορφή ζελεδάκι
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- Χυμός λεμονιού (ανάλογα με τα γούστα σας)
- 1/3 ματσάκι μαιντανός
- 1/3 ματσάκι δυόσμος
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κούπα ντοματίνια
- 50-100γρ. φέτα
- Αλάτι – πιπέρι
(τα υλικά δεν είναι δεσμευτικά όπως και η ποσότητα λαδιού κτλ)
Εκτέλεση
Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με νερό για 1-2’ και στη συνέχεια το ξεπλένουμε σε σουρωτήρι.
Μετράμε δύο κούπες νερό, το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κινόα και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιον ζωμό τον ρίχνουμε και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 13-15’.
Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Πλένουμε και στεγνώνουμε το μαϊντανό και τον δυόσμο και τα ψιλοκόβουμε. Ομοίως ντοματίνια και πιπεριά.
Μόλις η κινόα είναι έτοιμη (έχει απορροφηθεί το νερό και έχει φουσκώσει), αποσύρουμε από τη φωτιά και αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
Αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία της, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε λάδι και λεμόνι και αν θέλουμε πάλι λίγο αλάτι και πιπέρι, δοκιμάζοντας τη γεύση. Στο σερβίρισμα τρίβουμε και φέτα.
Μπορεί επίσης να μπει στο ψυγείο και στη συνέχεια να καταναλωθεί κρύα, οπότε και θα έχουν δέσει όλες οι γεύσεις.
Συνταγή από το www.blissbuz.gr
Leave a comment