Γρήγορη σαλάτα με τόνο, αυγά και πατάτες
Το να μαγειρεύετε τις πατάτες μαζί με τα φασόλια βοηθάει στο πιο γρήγορο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 450 γρ. κόκκινες πατάτες, κομμένες σε φέτες
- 112 γρ. φρέσκα πράσινα φασολάκια, καθαρισμένα
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ξύδι ως dressing
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ¼ κ.γ. φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 6 κούπες μαρούλι
- 4 καλά βρασμένα αυγά, σε φέτες
- 2 κεσεδάκια τόνο στο νερό
- 2 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
Μέθοδος
Τοποθετείστε τις ντομάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε νερό ως που να τις καλύψετε. Βράστε τις. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι για 8 – 10 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερές. Τα τελευταία 3 λεπτά του μαγειρέματος ρίξτε τα πράσινα φασόλια. Στραγγίστε τις πατάτες και τα φασόλια. Βάλτε αμέσως σε παγωμένο νερό και στη συνέχεια στραγγίστε και στεγνώστε.
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε το dressing με το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Χωρίστε το μαρούλι σε 4 πιάτα, τοποθετείστε τις πατάτες, τα φασολάκια, τα αυγά, τον τόνο και τις ντομάτες πάνω από το μαρούλι. Σερβίρετε μαζί με το dressing.
Recipe: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment