Εύκολο χούμους κολοκύθας
Πολλές συνταγές με κολοκύθα μπορεί να είναι γλυκές, αλλά αυτή η αλμυρή συνταγή θα γίνει αγαπημένη σας.
Υλικά
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- 1 ½ κούπες μαγειρεμένα ρεβίθια
- ¾ κούπας πουρές κολοκύθας
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 ¼ κ.γ. σκόνη κύμινου
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τη σκελίδα σκόρδου. Τοποθετείστε σε ένα μπλέντερ και ψιλοκόψτε.
Στραγγίστε τα ρεβίθια. Προσθέστε τα ρεβίθια, τον πουρέ κολοκύθας, το αλάτι, το κύμινο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και το λάδι. Τα ενώνετε καλά. Αποθηκεύστε στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment