Πατάτες με βότανα, σπαράγγια και ρεβίθια στο ταψί

Πατάτες με βότανα, σπαράγγια και ρεβίθια στο ταψί

Όλα αυτά ενώνονται και σας παρέχουν ένα υγιεινό γεύμα που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια.

Υλικά

  • 450 γρ. κόκκινες πατάτες, κομμένες στην μέση
  • 1 ½ κούπες baby καρότα
  • 1 ½ κούπες ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 1 κ.γ. από το κάθε ένα: βασιλικός, αποξηραμένο θυμάρι, αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 2 – 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 450 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε τρίτα
  • ½ μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • Ανθός αλατιού & φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι, για τη γεύση
  • Φρέσκος μαϊντανός, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Απλώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και πασπαλίστε με λάδι.

Προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και τα ρεβίθια στο ταψί και πασπαλίστε με 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο και ¾ από τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε. Τοποθετείστε τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω. Αυτό θα βοηθήσει τις άκρες να γίνουν τραγανές.

Τοποθετείστε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.

Προσεκτικά αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο. Σπρώξτε το μείγμα σε μια πλευρά και προσθέστε κρεμμύδι, σπαράγγια, το υπόλοιπο λάδι και το μείγμα από βότανα και μπαχαρικά. Ανακατέψτε.

Τοποθετείστε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 10 – 15 λεπτά ή περισσότερο. Αφήστε να κρυώσει, για λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Σερβίρετε σε χωριστά μπολ και γαρνίρετε με μαϊντανό και φέτες αβοκάντο στο πλάι.

Ό, τι περισσέψει μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://simple-veganista.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published