#Vegan - Πατατοσαλάτα με άνηθο
Συστατικά
- 1, 3 κιλά baby πατάτες
- 1/4 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου 1 μεγάλο κρεμμύδι)
- 1/4 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκος άνηθος
- 2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός
- 3 φρέσκα κρεμμύδια, προαιρετικά
- 1/4 κούπα ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- 1/4 κούπα στραγγισμένη κάπαρη
- 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Φρέσκο πιπέρι
Μέθοδος
Γεμίστε τη χύτρα με κρύο νερό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Βάλτε τις πατάτες και βράστε τις για 5 με 8 λεπτά αναλόγως με το μέγεθος της πατάτας. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και δοκιμάστε με το πιρούνι αν είναι έτοιμες.
Λιώστε το κρεμμύδι. Ψιλοκόψτε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Κόψτε σε λεπτές λωρίδες το φρέσκο κρεμμύδι εφόσον το χρησιμοποιήσετε.
Στραγγίστε τις πατάτες όταν είναι έτοιμες. Όταν κρυώσουν, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Τοποθετείστε τις σε ένα μπόλ και προσθέστε τα υλικά (ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ξύδι από λευκό κρασί και μισή κούπα ζεστού νερού). Αφήστε το για 5 λεπτά και ανακατέψτε περιστασιακά. Οι πατάτες θα απορροφήσουν το νερό.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο άνηθο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι αν χρειαστεί (προσθέσαμε ¼ του κουταλιού του γλυκού). Σερβίρετε την πατατοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com
Leave a comment