Ιδέες για γευστικό picnic

Όσο ακόμα οι μέρες το επιτρέπουν και όσο μπορούμε να κρατήσουμε το καλοκαίρι κοντά μας, η ετοιμασία ενός πικ νικ μπορεί να γίνει πολύ ευχάριστη διαδικασία! 

Χρειάζεται καλή διάθεση, ήλιο και μερικές απλές και πεντανόστιμες συνταγές. 

Κι εδώ ερχόμαστε εμείς! 

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες από τις συνταγές που ετοίμασε για εμάς ο chef του Thalatta Hotel στο τελευταίο Well B Retreat που πραγματοποιήσαμε στις 14-16 Σεπτεμβρίου. 

Ήταν 3 ημέρες γεμάτες βιολογικό φαγητό, yoga, δραστηριότητες στη φύση και φυσικά ξεκούραση δίπλα στο κύμα

Μια από τις ημέρες του retreat διοργανώσαμε και πικ νικ με ατελείωτη θέα και πολυ υγιεινό φαγητό, που όπως θα δείτε είναι πανεύκολο να δημιουργήσετε κι εσείς για τους αγαπημένους σας.  

ΤΑΚΟΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

tacos

Υλικά: 

    • Ένα πακέτο τάκος ( 12 κομμάτια) 
    • 200 gr ανάμεικτη σαλάτα
    • 24 τεμάχια γαρίδες μικρές
    • 100 ml λεμόνι
    • 200 ml lime
    • 150 gr wasabi σως (γιαούρτι + wasabi πάστα)
    • Σουσάμι wasabi

    Εκτέλεση 

    Τοποθετούμε τα τάκος για 15΄ λεπτά στο φούρνο να γίνουν τραγανά.  Σωτάρουμε στο τηγάνι τις γαρίδες για να πάρουν χρώμα. 

    Τις βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με την μαρινάδα από lime και λεμόνι. 

    Στα τάκος βάζουμε για βάση λίγη ανάμεικτη σαλάτα, στη συνέχεια τοποθετούμε δύο  γαρίδες, λίγο wasabi  σως και πασπαλίζουμε με λίγο wasabi σουσάμι.  Σερβίρεται με συνοδευτικό wasabi σως.

    ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΨΗΤΟ

    kalampoki

    Αγαπημένη γεύση που οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει με τα παιδικά μας χρόνια και που μπορούμε πολύ εύκολα να προσαρμόσουμε όκαι στο πικ νικ μας. 
    Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε τα καλαμπόκια στο grill και αφού τα βγάλετε ζεστά από το φούρνο να τα πασπαλίσετε με ανθό αλατιού Μεσολογγίου


    ΑΒΟΚΑΝΤΟ PICNIC


    avocado

    Υλικά:
    Εκτέλεση:

    Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε σε μια μπασίνα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

    ΚΡΥΑ ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ


    zimarika

    Υλικά: 

    • 1 κιλό πένες ολικής 
    • 100 gr τοματίνια πολύχρωμα
    • 20 gr λάδι πέστο 
    • Δυόσμο 
    • 10 ml λαδολέμονο
    • Αλάτι 

    Εκτέλεση:

    Βράζουμε τις πέννες για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τα τοματίνια, το λάδι πέστο, το δυόσμο και το λαδολέμονο σε μία μπασίνα και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πένες στη μπασίνα, τοποθετούμε το αλάτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

    Συνταγές: Χαράλαμπος Φλεβάρης, Executive Chef Thalatta Hotel


    Leave a comment

    Please note, comments must be approved before they are published

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


    You may also like

    View all
    Example blog post
    Example blog post
    Example blog post