Σάλτσα από φιστίκια
Υλικά
- ¼ κούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 3 – 4 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ρύζι ξυδιού
- 2 κ.σ. σόγια σως ταμάρι
- ¼ κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- 1 – 3 κ.σ. νερό
Προαιρετικά:
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένο σε τρίφτη
- ½ - 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- ½ κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ενώστε φυστικοβούτυρο, χυμό λεμονιού, σως ταμάρι και μέλι. Ενώστε με το νερό, 1 κ.σ. τη φορά και προσαρμόστε τη σύσταση. Το κάθε φυστικοβούτυρο έχει άλλη σύσταση, οπότε προσαρμόστε αντίστοιχα.
Αν θέλετε, προσθέστε σκόρδο, τζίντζερ και λάδι.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment