Μακαρονοσαλάτα με μοτσαρέλα, κάπαρη και ντομάτα
Υλικά:
- 150 γρ. μακαρόνια (όποιο είδος προτιμάτε, αλλά να είναι μικρό σε μέγεθος)
- Γλυκά ντοματίνια
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 150 γρ. μοτσαρέλα
- Μια χούφτα βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Ανθός αλατιού
Μέθοδος:
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σας ακολουθώντας τη συνταγή της συσκευασίας σας. Καθώς τα μακαρόνια σας βράζουν, ενώστε μαζί τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το ξύδι, την κάπαρη και τον ανθό αλατιού σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, στραγγίστε τα μακαρόνια και ξεπλύνετέ τα κάτω από κρύο νερό και στραγγίστε ξανά. Προσθέστε το μείγμα με την ντομάτα και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε το για περίπου 5 λεπτά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε τακτικά.
Προσθέστε την μοτσαρέλα και τα βότανα και ανακατέψτε ξανά! Τα μακαρόνια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.olivemagazine.com
Leave a comment