Ψητές ντομάτες στο φούρνο

Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε σάντουιτς ή ομελέτες.

Υλικά

  • 20 ντοματίνια (περίπου 5 κιλά)
  • 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 5 κ.γ. μπαχαρικά και μυρωδικά (συνδυάστε αποξηραμένο βασιλικό, αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο δεντρολίβανο, αποξηραμένο μαϊντανό, αποξηραμένο θυμάρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σκόνη σκόρδου)
  • 2-1 / 2 κουταλάκια του γλυκού άνθος αλατιού

 

Οδηγίες

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Πασπαλίστε με λάδι και προσθέστε τα μπαχαρικά/μυρωδικά και το  αλάτι.

Αλείψτε με λάδι ένα γυάλινο σκεύος φούρνου (pirex) και τοποθετήστε τα υλικά. Ψήνετε, ακάλυπτα, στους 160 βαθμούς C έως ότου οι ντομάτες ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε όσα είναι ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

Επιλογή συντήρησης/κατάψυξης: Τοποθετήστε στη συντήρηση για μια βδομάδα ή στην κατάψυξη για 3 μήνες. Φέρτε τις ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρήση.

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post