Ψητές ντομάτες στο φούρνο
Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε σάντουιτς ή ομελέτες.
Υλικά
- 20 ντοματίνια (περίπου 5 κιλά)
- 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 5 κ.γ. μπαχαρικά και μυρωδικά (συνδυάστε αποξηραμένο βασιλικό, αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο δεντρολίβανο, αποξηραμένο μαϊντανό, αποξηραμένο θυμάρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και σκόνη σκόρδου)
- 2-1 / 2 κουταλάκια του γλυκού άνθος αλατιού
Οδηγίες
Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Πασπαλίστε με λάδι και προσθέστε τα μπαχαρικά/μυρωδικά και το αλάτι.
Αλείψτε με λάδι ένα γυάλινο σκεύος φούρνου (pirex) και τοποθετήστε τα υλικά. Ψήνετε, ακάλυπτα, στους 160 βαθμούς C έως ότου οι ντομάτες ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε όσα είναι ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Επιλογή συντήρησης/κατάψυξης: Τοποθετήστε στη συντήρηση για μια βδομάδα ή στην κατάψυξη για 3 μήνες. Φέρτε τις ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρήση.
Leave a comment