Σαλάτα με κριθαράκι
Υλικά
- 200 γρ. κριθαράκι ολικής
- 6 κούπες σπανάκι
- 1 κούπα ρεβίθια
- 2 τομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 αγγούρια, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ¼ κούπας ηλιόσπορος
- 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
- ½ κούπα ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- ½ κούπα φέτα, θρυμματισμένη
- 4 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 3 κ.σ. μηλόξυδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανεπεξέργαστο αλάτι με βότανα
Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε το κριθαράκι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μικρό βαζάκι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά να ανακατευτούν.
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με το κριθαράκι, όταν είναι έτοιμο, σε ένα μεγάλο μπολ.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το dressing, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!
Leave a comment