Γρήγορα και υγιεινά open sandwiches

Γρήγορα και υγιεινά open sandwiches

Τα open sandwiches, όπως συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε, είναι μια ιδανική επιλογή γρήγορου και χορταστικού σνακ. 

Πάνω σε μια φέτα ψωμιού συνδυάζουμε υγιεινά και γευστικά υλικά τα οποία ικανοποιούν την όρεξη αλλά και τα μάτια μας με το αποτέλεσμα! 

Παρακάτω θα βρείτε 2 τέτοιες επιλογές που είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσουν. 

Στην πρώτη συνταγή έχουμε φτιάξει μια απίθανη σως μουστάρδα- ταχίνι κα στη δεύτερη έχουμε συνδυάσει το σολωμό με το πορτοκάλι για ένα μοναδικό αποτέλεσμα! 

Open Sandwich με αβοκάντο και σως μουστάρδας με ταχίνι

Για κάθε φέτα θα χρειαστούμε:

Ψήνουμε τη φέτα του ψωμιού πάνω σε αλουμινόχαρτο,στο φούρνο, στους 180 για 7 λεπτά. 

Παράλληλα, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το ταχίνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Επίσης βάζουμε το αυγό να βράσει και το κόβουμε το στη μέση. Αν θέλουμε να είναι μελάτο, το αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά και το τοποθετούμε στο τέλος στο open sandwich.

Με ένα πιρούνι λιώνουμε το αβοκάντο και βγάζουμε τις φέτες ψωμιού από τον φούρνο. 

Πάνω στη φέτα του ψωμιού απλώνουμε το αβοκάντο, από πάνω τη σως μουστάρδας, το αβγό και αλατοπιπερώνουμε. Στο σερβίρισμα μπορούμε να ρίξουμε λίγες ακόμα σταγόνες βιολογικό ελαιόλαδο για περισσότερη γεύση. 

Οpen sandwich με σολωμό και πορτοκάλι.

Για κάθε φέτα θα χρειαστούμε:

Μουλιάζουμε σε 2 κ.τ.σ νερό τους σπόρους chia και αφήνουμε 20 λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί το χαρακτηριστικό τζελ. Μόλις γίνει αυτό, αναμιγνύουμε το τζελ με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας και λίγο ανθό αλατιού και πιπέρι για περισσότερη γεύση. 

Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο και απλώνουμε το τυρί κρέμα. από πάνω συμπληρώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τις φέτες του καπνιστού σολωμού και ολοκληρώνουμε με το επάλειμμα πορτοκαλιού. 

Απλές, γρήγορες και πολύ γευστικές επιλογές για εμάς που απολαμβάνουμε να προσέχουμε τον εαυτό μας! 

Καλή σας όρεξη!

Από την food blogger Healthy Nutritious Life


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published