Μεσογειακή σαλάτα με ρεβύθια
Χάρη στα ρεβύθια, θα σας κρατήσει χορτάτους για ώρες.
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 500 γρ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια
- 1 μεσαίο αγγουράκι κομμένο
- 1 πιπεριά κομμένη
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι καλά κομμένο
- 1/2 κούπα κομμένες ελιές καλαμών
- 1/2 κούπα φέτα
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Για την βινεγκρέτ λεμονιού
- 1/2 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κούπα λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός
- 1/4 κ.γ. κόκκινες νιφάδες πιπεριού
- Άνθος αλατιού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε μαζί τα ρεβύθια, το αγγουράκι, την πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, τις ελιές και την φέτα. Από πάνω γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
- Μετά, σε ένα βαζάκι, ρίξτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Κλείστε το και κουνήστε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Στη συνέχεια προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε το dressing πάνω στη σαλάτα και σερβίρετε!
Συνταγή: http://www.delish.com
Image by: PARKER FEIERBACH
Leave a comment