Μεσογειακή σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.Εύκολη Μεσογειακή σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια, φρέσκα βότανα, λεμόνι και φέτα! Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκύθια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
- Έξτρα παρθένο ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- Ανθός αλατιού
- Πιπέρι
- 1 κούπα φρέσκος άνηθος
- 2 κ.γ. εστραγκόν
- Τυρί φέτα (προαιρετικά)
Μέθοδος:
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Αλείψτε με περίπου 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με κύμινο. Τρίψτε τα με τα καθαρά σας χέρια για να τα ανακατέψετε.
Ζεσταίνετε μια σχάρα ή το ταψί και μόλις είναι έτοιμο προσθέτετε τα κολοκυθάκια σε παρτίδες (μην το πλήθος). Ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας τα και στις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν καλά.
Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια από σχάρα, πίσω στο μπολ. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το φρέσκο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε και προσθέστε τα φρέσκα βότανα και ανακατέψτε πάλι απαλά.
Μεταφέρετε το περιεχόμενο σε μια πιατέλα και πασπαλίστε (προαιρετικά με τυρί φέτα) και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.themediterraneandish.com
Leave a comment