Μεσογειακή σαλάτα με μάνγκο και σπανάκι
Έχει σπόρους ροδιού και φρέσκα βότανα ενωμένα με χυμό lime και έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο.
Υλικά
- 2 κούπες baby σπανάκι
- ½ αγγούρι, κομμένο στην μέση και έπειτα σε φέτες μισοφέγγαρα
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κέρατο, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1100 γρ. φρέσκα ώριμα μάνγκο, ξεφλουδισμένα και σε φέτες (περίπου 4 – 5 μάνγκο)
- 1 εσαλότ, κομμένο στην μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα σπόρους ροδιού
- ½ κούπα φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- ½ κούπα φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
- 1 – 2 κ.γ. πιπέρι chili
- Χυμός από 1 μεγάλο lime
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το σπανάκι, το αγγούρι, την πιπεριά κέρατο, τα μάκγο, το εσαλότ, τους σπόρους ροδιού και τα βότανα. Γαρνίρετε με αλάτι, πιπέρι και όποιο πιπέρι τσίλι σας αρέσει).
Προσθέστε χυμό lime και περίπου 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο. Ανακατέψτε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το γαρνίρισμα.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε πιπέρι ξανά. Σερβίρετε άμεσα. Καλή απόλαυση!
Leave a comment