Μεσογειακή σαλάτα με μοτσαρέλα και σύκα
Υλικά
- 200 γρ. πράσινα φασόλια, ψιλοκομμένα
- 6 μικρά σύκα, κομμένα σε 4 μέρη
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 x 125γρ μπάλα μοτσαρέλας, πλυμένη και κομμένη σε φέτες
- 50γρ φουντούκια, ψημένα και ψιλοκομμένα
- Μια μικρή χούφτα από φύλλα βασιλικού κομμένα
- 3 κ.σ. βαλσάμικο
- 1 κ.σ. σύκο μαρμελάδα ή ψιλοκομμένα σύκα
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μέθοδος
- Σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, βράζετε τα φασολάκια για 2 - 3 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίζετε τα φασόλια, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και μετά τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Τοποθετήστε τα φασόλια σε ένα πιάτο και ρίξτε από πάνω τα υλικά (σύκα, κρεμμύδια, μοτσαρέλα, φουντούκια και βασιλικό).
- Σε ένα μικρό μπολ ή βάζο μαρμελάδας ρίχνετε ξύδι, σύκο μαρμελάδα ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα στη σαλάτα πριν το σερβίρισμα.
Συνταγή: https://www.bbcgoodfood.com
Leave a comment