Μεσογειακή συνταγή για ψητές ντομάτες στο φούρνο

Μεσογειακή συνταγή για ψητές ντομάτες στο φούρνο

Οι ψητές ντομάτες συνδυάζονται με ζυμαρικά, σούπα και σερβίρονται ως topping σε μπρουσκέτες.

 

Συστατικά

  • 460 γραμμάρια ντομάτες μικρού μεγέθους, κομμένες στη μέση
  • 2 έως 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.γ. θυμάρι, αφαιρούνται τα στελέχη
  • 1 κ.γ. μπαχαρικό σουμάκ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πιπεριάς chili
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Θρυμματισμένη φέτα, προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.

Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο ​​θυμάρι και τα μπαχαρικά. Ρίξτε πάνω από τα υλικά ¼ ή περισσότερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα ταψί και απλώστε τις σε μια μόνο στρώση.

Ψήστε στο φούρνο για 30 - 35 λεπτά ή έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν.

Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο. Αν σκοπεύετε να τις σερβίρετε σύντομα, μη διστάσετε να γαρνίρετε με φρέσκο ​​θυμάρι και λίγο τυρί φέτα. Απολαύστε το πιάτο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published