Μεσογειακή συνταγή για ψητές ντομάτες στο φούρνο
Οι ψητές ντομάτες συνδυάζονται με ζυμαρικά, σούπα και σερβίρονται ως topping σε μπρουσκέτες.
Συστατικά
- 460 γραμμάρια ντομάτες μικρού μεγέθους, κομμένες στη μέση
- 2 έως 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- Ανθός αλατιού και μαύρο πιπέρι
- 2 κ.γ. θυμάρι, αφαιρούνται τα στελέχη
- 1 κ.γ. μπαχαρικό σουμάκ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες πιπεριάς chili
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Θρυμματισμένη φέτα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το φρέσκο θυμάρι και τα μπαχαρικά. Ρίξτε πάνω από τα υλικά ¼ ή περισσότερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα ταψί και απλώστε τις σε μια μόνο στρώση.
Ψήστε στο φούρνο για 30 - 35 λεπτά ή έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο. Αν σκοπεύετε να τις σερβίρετε σύντομα, μη διστάσετε να γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι και λίγο τυρί φέτα. Απολαύστε το πιάτο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Leave a comment