Μεσογειακή σαλάτα με κινόα
Αυτό χάρη στα απλά της υλικά που μπορείτε να βρείτε στο ψυγείο σας όπως είναι οι πιπεριές, οι ελιές καλαμών και η φέτα.
Υλικά:
- 1 ½ κούπες ξηρή κινόα
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- ½ κ.γ. ξηρός βασιλικός ψιλοκομμένος
- ½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι τριμμένο τα δαχτυλά της
- Ανθός αλατιού και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 3 κούπες ρόκα
- 450 γραμμάρια βρασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια
- 1/3 κούπας ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/3 κούπα ελιές καλαμών, κομμένες
- 1/3 κούπα τυρί φέτα, τριμμένο
- ¼ κούπα βασιλικός ψιλοκομμένος
Μέθοδος:
Τα ρεβύθια θα πρέπει να τα μουλιάσετε από το προηγούμενο βράδυ και να τα βράσετε πριν ξεκινήσετε την σαλάτα.
Στη συνέχεια, μαγειρέψτε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει η συσκευασία που έχετε προμηθευτεί, προσθέτοντας ½ κ.γ. ανθό αλατιού στο νερό.
Μόλις είναι έτοιμες, κρυώστε τις τελείως.
Στη συνέχεια, ενώστε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο, τον βασιλικό και το θυμάρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Πασπαλίστε από πάνω με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αφήνετε στην άκρη.
Μετά, παίρνετε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε την κινόα, τη ρόκα, τα ρεβύθια, την κόκκινη πιπεριά, τις ελιές καλαμών και την φέτα.
Ανακατεύετε καλά το dressing με τη σαλάτα και γαρνίρετε με βασιλικό. Δοκιμάστε αν χρειάζεται περισσότερο ανθό αλατιού ή πιπέρι. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνταγή: https://www.foodiecrush.com
Leave a comment