#vegan -Μεσογειακή πατατοσαλάτα
Υλικά:
- 1 κ.σ. βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλικομμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια ή αποξηραμένη
- λίγα ντοματίνια
- 100 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 300 γρ. μικρές πατατούλες
- 25 ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες
- μια χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλικομμένο
- ανθό αλατιού
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε και τη ρίγανη και συνεχίστε να σωτάρετε για 1 ακόμα λεπτό, ώστε τα υλικά να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέστε τα ντοματίνια, τις πιπεριές και ανακατέψτε μαλακά για λίγα ακόμα λεπτά, καθώς τα ντοματίνια θα βγάλουν τα υγρά τους.
Παράλληλα, βάλτε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και βράστε για περίπου 10 – 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, στραγγίστε καλά.
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και ανακατέψτε τις με τη σως που ετοιμάσατε. Βγάλτε απο τη φωτιά το τηγάνι με τα υλικά και αλατοπιπερώστε με τον ανθό αλατιού και το πιπέρι. Συμπληρώστε ωμό βιολογικό ελαιόλαδο, γαρνίρετε με τις ελιές και το βασιλικό, ανακατέψτε πολύ καλά και σερβίρετε την πατατοσαλάτα σας ζεστή!
Leave a comment