Μεσογειακό μαρινάρισμα για ψητές γαρίδες
Κύρια χαρακτηριστικά της είναι το λεμόνι, το σκόρδο και τα φρέσκα βότανα.
Υλικά
- 2 κ.σ. φρέσκα βότανα όπως άνηθο, βασιλικό, σχοινόπρασο, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, + ξύσμα από ½ λεμόνι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σόγια σως
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το σκόρδο. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα βότανα και πάρτε το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.
Σε ένα μεσαίο μπολ ενώστε μαζί όλα τα υλικά και ετοιμάστε τη μαρινάδα σας. Αφήστε 500 γρ. γαρίδες μέσα στη μαρινάδα στο ψυγείο για περίπου 30 – 45 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment