Μεσογειακό dip μελιτζάνας και σκόρδου

Υλικό

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 C.

Ενώστε την μελιτζάνα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλατιού σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Ψήστε την μελιτζάνα μέχρι να είναι τρυφερή ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια, για περίπου 40 λεπτά. Στο τέλος, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.

Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε ένα μπλέντερ. Ανακινήστε μέχρι να είναι ψιλοκομμένο. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε γιαούρτι, ταχίνι, χυμό λεμονιού, κύμινο, πιπέρι και το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλατιού μέχρι να ενωθούν καλά.

Ζεστάνετε λίγο νερό σε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι χρυσό και τραγανό, για περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 2 λεπτά. Μεταφέρετέ το πάνω από το dip μελιτζάνας.

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post