Μεσογειακό dip μελιτζάνας και σκόρδου
Υλικό
- 1 μεγάλη μελιντζάνα, κομμένη σε κύβους 2,5 εκ.
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού, χωρισμένο
- ½ κούπα ελληνικό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. πιπέρι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, σε φέτες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 C.
Ενώστε την μελιτζάνα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλατιού σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Ψήστε την μελιτζάνα μέχρι να είναι τρυφερή ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια, για περίπου 40 λεπτά. Στο τέλος, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε ένα μπλέντερ. Ανακινήστε μέχρι να είναι ψιλοκομμένο. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε γιαούρτι, ταχίνι, χυμό λεμονιού, κύμινο, πιπέρι και το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλατιού μέχρι να ενωθούν καλά.
Ζεστάνετε λίγο νερό σε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι χρυσό και τραγανό, για περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 2 λεπτά. Μεταφέρετέ το πάνω από το dip μελιτζάνας.
Leave a comment