arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Μεσογειακό dip μελιτζάνας και σκόρδου


Αυτό το υπέροχο dip από ψητή μελιτζάνα συνδυάζει υπέροχα το ταχίνι και το μέλι και αποτελεί ένα υπέροχο συνοδευτικό.
Μεσογειακό dip μελιτζάνας και σκόρδου

Ορεκτικά - Dips

Μεσογειακό dip μελιτζάνας και σκόρδου


Μεσογειακό dip μελιτζάνας και σκόρδου

Υλικό

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 205 C.

Ενώστε την μελιτζάνα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ¼ κ.γ. αλατιού σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε το μείγμα σε μια λαδόκολλα. Ψήστε την μελιτζάνα μέχρι να είναι τρυφερή ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια, για περίπου 40 λεπτά. Στο τέλος, αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.

Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε ένα μπλέντερ. Ανακινήστε μέχρι να είναι ψιλοκομμένο. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε γιαούρτι, ταχίνι, χυμό λεμονιού, κύμινο, πιπέρι και το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλατιού μέχρι να ενωθούν καλά.

Ζεστάνετε λίγο νερό σε ένα μικρό τηγάνι σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να είναι χρυσό και τραγανό, για περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρετε το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το να κρυώσει για 2 λεπτά. Μεταφέρετέ το πάνω από το dip μελιτζάνας.

Πηγή: http://www.eatingwell.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.