Light σαλάτα μακαρονιών
Είναι γεμάτη από φρέσκιες και λιαστές ντομάτες, ελιές, κρεμώδης μοτσαρέλα και ρόκα. Όλα αυτά συνδυάζονται υπέροχα με το ξύδι βαλσάμικου.
Υλικά:
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού (προσθέστε περισσότερο αν χρειάζεται)
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 500 γρ. μακαρόνια
- 500 γρ. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 μεσαίες ντομάτες κομμένες χωρίς του σπόρους
- Λίγες ελιές καλαμών κομμένες και στεγνές
- 2-κούπες ρόκα
Μέθοδος
Πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε μέσα αλάτι και περιμένετε μέχρι να βράσει. Ταυτόχρονα, βάλτε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να ενωθούν. Αφήστε το στην άκρη.
Επιστρέψτε στο νερό και προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε τα al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας σας. Στραγγίστε και πλύνετε τα ζυμαρικά με από κρύο νερό. Στραγγίστε ξανά, καλά.
Μετά πάρτε ένα μπολ και προσθέστε μέσα τα ζυμαρικά, την μοτσαρέλα, τις λιαστές ντομάτες, τις ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες και τις ελιές. Ανακατέψτε προσεκτικά για να τα ενώσετε.
Αφήστε το για 20 λεπτά ανακατέυοντας περιστασιακά.
Βάλτε από πάνω την ρόκα. Δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται αλάτι, πιπέρι ή ξύδι και σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Leave a comment