Light dip με κινόα

Light dip με κινόα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραγανές φέτες αγγουριού για ντιπ.

Συστατικά

  • 2,5 κούπες μαύρα φασόλια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • 1-1 / 2 κ.γ. κύμινο
  • 1-1 / 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 2/3 της κούπας νερό
  • Άνθος αλατιού και πιπέρι
  • 2/3 της κούπας κινόα, ξεπλυμένη
  • 5 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 μεσαία ώριμα αβοκάντο, ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. συν 3/4 της κούπας ελληνικό γιαούρτι
  • ¼ της κούπας φρέσκο κόλιανδρο
  • 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ¾ της κούπας αγγούρι καθαρισμένο σε φέτες
  • ¾ της κούπας ψιλοκομμένα κολοκύθια
  • ¼ της κούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • Φέτες αγγουριού

 

Οδηγίες

Ρίξτε και ανακατέψτε τα φασόλια, το κύμινο, την πάπρικα, το κόκκινο πιπέρι και 1/3 της κούπας νερό στο μίξερ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, μαγειρεύετε την κινόα με 1 με 1.5 κούπα νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χτυπήστε με πιρούνι και πασπαλίστε με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Την ίδια στιγμή, χτυπήστε και ανακατέψτε το αβοκάντο, 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, κόλιανδρο και χυμό λεμονιού.

Σε ένα πλατό τοποθετήστε το μείγμα φασολιών, την κινόα, το μείγμα αβοκάντο, το υπόλοιπο γιαούρτι, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το αγγούρι, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Σερβίρετε αμέσως με φέτες αγγουριού για ντιπ ή διατηρήστε στο ψυγείο.

 

Πηγή: https://www.tasteofhome.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published