Σαλάτα με φακές, φασολάκια, λεμόνι και τυρί
Υλικά
- 200 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια
- 250 γρ. φακές, βρασμένες
- 3-4 χλωρά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες διαγώνια
- 75 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε βαζάκι
- 1 χούφτα φρέσκος δυόσμος και 1 χούφτα βασιλικός, ψιλοκομμένα + έξτρα για σερβίρισμα
- Ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμός από ½
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 150 γρ. κατσικίσιο τυρί, μαλακό
- Ανθός αλατιού και πιπέρι
Μέθοδος
Βάλτε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που βράζει και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά, μόνο. Στραγγίστε και ξεπλύνετε σε κρύο νερό. Βάλτε τις βρασμένες φακές σε ένα μπολ και προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα βότανα.
Σε άλλο μπολ ενώστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε ¾ του dressing με τη σαλάτα από φακές. Γαρνίρετε με κατσικίσιο τυρί και με περισσότερα βότανα. Πασπαλίστε το υπόλοιπο dressing.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment