Πουρές από φακές με κύμινο, κόλιανδρο και λεμόνι

Σερβίρεται μαζί με ψάρι ή μπορείτε να το σερβίρετε ως μεζέ.

Υλικά

  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα κίτρινες ή κόκκινες φακές
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • Ανθό αλατιού, φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κούπα φύλλα κόλιανδρου, + έξτρα για το γαρνίρισμα
  • ¼ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο, + έξτρα για το γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού, + έξτρα για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Ενώστε τα κρεμμύδια, τις φακές, το κύμινο και 4 κούπες νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Βράστε και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε μέχρι οι φακές να είναι τρυφερές για 25 – 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.

Πολτοποιήστε τις φακές μαζί με 1 κούπα κόλιανδρο, ¼ κούπας ελαιόλαδο και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε με ένα κουτάλι σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Γαρνίρετε με περισσότερο κόλιανδρο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post