Υγιεινή σαλάτα με όσπρια και επάλειμμα πορτοκαλιού
Η ζέστη του Ιουνίου είναι εδώ και αυτό κάνει τα ελαφριά γεύματα πιο απαραίτητα από ποτέ.
Οι σαλάτες είναι ιδανικές γι' αυτήν την περίοδο και εμείς έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια σαλάτα που θα σας ξετρελάνει!
Μπήκαμε στην κουζίνα με τη Σαμπρίνα Χωραφά, η οποία χρησιμοποιώντας τα προϊόντα σαλάτας B by Nadia Boule και εποχιακά λαχανικά, έφτιαξε μια συνταγή φρέσκια και ελαφριά!
Είναι πανέυκολη και κυρίως πεντανόστιμη!
Για τη σαλάτα:
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
- 2 φλιτζάνια κινόα βρασμένη
- 2 χούφτες άγρια ρόκα
- 15 ντοματίνια
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί σε καρεδάκια
- Δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Για τη βινεγκρέτ:
- 5 κ.σ. B by Nadia Boule έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο από την Κρήτη
- 3 κ.σ B by Nadia Boule βιολογικό βαλσάμικο ξύδι από τη Νεμέα
- 3 κ.σ. B by Nadia Boule βιολογικό επάλειμμα πορτοκαλιού με goji berry, αγαύη και αστεροειδή γλυκάνισο
- 1κ.γ. B by Nadia Boule ανεπεξέργαστο αλάτι Μεσολογγίου με βότανα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ρεβύθια και την κινόα ξεχωριστά, καθώς η κινόα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να μαλακώσει. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά της βινεγκρέτ και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ιδανικά χρησιμοποιήστε μίξερ χειρός, ώστε να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σως. Περιχύστε τη σαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να βραχούν όλα τα υλικά της σαλάτας.
Leave a comment