Λαδολέμονο για ελληνική σαλάτα
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε σε σαλάτες είτε ως μαρινάδα σε διάφορα πιάτα. Πασπαλίστε πάνω από μια ποικιλία πιάτων και απολαύστε αυτό το υγιεινό dressing.
Υλικά
- ¼ κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού (από 2 μεγάλα λεμόνια)
- 1 -2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 – 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
- ¾ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¾ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ¾ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τοποθετείστε τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Ενώστε καλά. Καθώς ανακατεύετε, προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment