Σαλάτα με kale και κινόα
Υλικά
- 1 κούπα κινόα
- 200 γρ. kale
- ½ κούπα φιλέ αμυγδάλου
- ¾ κούπα αποξηραμένα κρανμπερις
- 3 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθός αλατιού
Εκτέλεση
Βράστε μια κούπα κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όσο μαγειρεύετε η κινόα, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουνε χρώμα.
Κόβουμε το kale σε μικρά κομμάτια. Σε ενα μικρό μπολ ρίχνουμε το λάδι, το μηλόξυδο, το σιρόπι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το dressing στο kale και ανακατέυουμε, έπειτα προσθέτουμε και την κινόα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε το αμύγδαλο και τα κράνμπερις και σερβίρουμε.
Leave a comment