Σαλάτα με κέιλ και κολοκύθα
Υλικά
- 3 κούπες κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 2 ματσάκια κειλ (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπανάκι)
- 80 γρ. κατσικίσιο τυρί
- ¼ κούπας ψίχα ηλιόσπορου
- βιολογικό ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρεσινγκ
- ¼ κούπας μηλόξυδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- χυμό από ½ πορτοκάλι
- ½ κούπας ελαιόλαδο
- ανθός αλατιού
- λγο μπούκοβο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τη κομμένη κολοκύθα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κύμινο, το πιπέρι, την πάπρικα και τη σκελίδα σκόρδου. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για περίπου 20-25’, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όσο ψήνεται η κολοκύθα, κόβουμε το κέιλ και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε την κολοκύθα στο μπολ με το κέιλ, θριμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί από πάνω, ρίχνουμε το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment