Συνταγή για pesto με kale και πεκάν
Ένας απόλυτα γευστικός τρόπος για να καταναλώσετε τα πράσινα που χρειάζεστε. Χρησιμοποιήστε το ως πέστο βασιλικό σε πίτσα, μακαρόνια κι αλλού. Συνταγή για 1 ½ κούπες.
Υλικά
- 3 κούπες kale, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- ½ κούπες ωμά πεκάν
- 1 – 2 κ.σ. χυμός λεμονιού, για τη γεύση
- 1 μεσαία – προς μεγάλη σκελίδα σκόρδου
- ½ κ.γ. ανθός αλατιού
- ½ κούπας έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κούπα τυρί Παρμεζάνα, τριμμένο
Εκτέλεση
Ενώστε το kale, τα πεκάν, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι το kale και τα πεκάν να κοπούν σε πολύ μικρά κομμάτια.
Καθώς τρέχει το μπλέντερ, προσθέστε το λάδι. Ανακατέψτε μέχρι το πέστο να έχει την επιθυμητή σύσταση. Στη συνέχεια προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε ξανά.
Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού ή αλάτι για επιπλέον γεύση.
Το πέστο που θα περισσέψει, αποθηκεύστε το στο ψυγείο, καλυμμένο για έως και 10 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment