Χούμους με ψητό σουσάμι

Χούμους με ψητό σουσάμι

Είναι εύκολο και γευστικό. Η συνταγή είναι αρκετή για 1 ¾ κούπες χούμους.

Υλικά

  • ¼ κούπας ταχίνι
  • ¼ κούπας χυμός λεμονιού ( 1 ½ - 2 λεμόνια)
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 μεσαία σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.γ. ανθός αλατιού
  • 1 ½ κ.γ. ψημένο λάδι σουσαμιού, χωρισμένο, για περισσότερη γεύση
  • 1 ½ κούπες μαγειρεμένα ρεβίθια
  • 2 – 4 κ.σ. νερό, ανάλογα με το πόσο χρειάζεται
  • 1 κ.γ. ωμούς σπόρους σουσαμιού
  • Ανθός αλατιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • Προαιρετικά συνοδευτικά: ψητή πίτα, καρότα, πιπεριές κέρατο, στικς σέλερι κλπ.

Εκτέλεση

Χρησιμοποιείστε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας για να ενώσετε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και ½ κ.γ. από το λάδι σουσαμιού. Ανακατέψτε για περίπου 1 ½ λεπτά, μέχρι το μείγμα να είναι κρεμώδες και ομοιογενές.

Προσθέστε τα μισά ρεβίθια στο μπλέντερ και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε και τα υπόλοιπα ρεβίθια και συνεχίστε να ανακατεύετε για 1 – 2 λεπτά. Ξύστε τα πλαϊνά, αν έχει κολλήσει υλικό.

Καθώς τρέχει το μπλέντερ, προσθέστε 2 – 4 κ.σ. νερό μέχρι το μείγμα να έχει την επιθυμητή σύσταση. Δοκιμάστε και προσθέστε έξτρα αλάτι και λάδι σουσαμιού. Αφήστε στην άκρη.

Ψήστε τους σπόρους σουσαμιού σε ένα μικρό τηγάνι, ανακατεύοντας συχνά. Θα χρειαστεί 2 – 4 λεπτά και είναι σημαντικό να τους προσέχετε για να μην καούν.

Προσθέστε το χούμους σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με 1 κ.γ. λάδι σουσαμιού από πάνω. Γαρνίρετε με σπόρους σουσαμιού και αλάτι (αν θέλετε). Σερβίρετε με το συνοδευτικό της αρεσκείας σας.

Το περίσσευμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://cookieandkate.com/


Leave a Comment

Pleae note, comments must be approved before they are published