Χούμους με ψητό κουνουπίδι
Επιπλέον, είναι vegan και δεν περιέχει γλουτένη.
Υλικά
- 1 μεγάλο κεφάλι κουνουπιδιού (περίπου 5 μπουκετάκια)
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κούπαςταχίνι
- 2 κ.σ. νερό, + έξτρα για την επιθυμητή σύσταση
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ¼ κ.γ. ανθός αλατιού
- ¼ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
- Πρέζα από σκόνη κόλιανδρου
- Πιπέρι, για τη γεύση
- Για γαρνίρισμα: ελαιόλαδο, ηλιόσπορους και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Αφαιρέστε τα μπουκετάκια από το κουνουπίδι και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Πασπαλίστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Τοποθετείστε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά.
Μεταφέρετε το κουνουπίδι στο μπλέντερ. Προσθέστε, ταχίνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, νερό, χυμό λεμονιού, σκόρδο, αλάτι, κύμινο και κόλιανδρο. Προσθέστε πιπέρι για τη γεύση. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές και κρεμώδες αποτέλεσμα.
Μεταφέρετε σε μπολ και γαρνίρετε με ηλιόσπορους και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment