Χούμους με ελιές Καλαμών
Οι γεύσεις αυτής της συνταγής δένουν υπέροχα μεταξύ τους δημιουργώντας μια ωραία εναλλακτική του αγαπημένου παραδοσιακού χούμους.
Υλικά:
- 420 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα
- ½ κούπα ελιές Καλαμών
- 1/3 κούπα ταχίνι
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- ½ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- ¼ κ.γ. κύμινο
Μέθοδος:
Παίρνετε όλα τα υλικά και τα βάζετε σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες και ομοιογενές dip. Αν το dip είναι πολύ παχύρευστο, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας νερό, μέχρι να φτάσατε στην επιθυμητή πυκνότητα.
Το χούμους με ελιές Καλαμών μπορείτε να το φτιάξετε ως και δύο μέρες νωρίτερα και να το φυλάξετε σε ένα κλειστό δοχείο στο ψυγείο σας.
Το χούμους μπορεί να σερβιριστεί καυτό ή κρύο μαζί με πίτες ολικής ή λαχανικά.
Συνταγή: https://www.thespruceeats.com/
Φανταστική συνταγή !!! Θα ήθελα να ρωτήσω μόνο , όταν γράφετε κούπα ,πόσα γραμάρια είναι?
Leave a comment