Χούμους με λεμόνι και σκόρδο
Υλικά
- ¾ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κούπες ρεβίθια, βρασμένα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.γ. σκόρδο, πολτοποιημένο
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- Φρέσκα λαχανικά για να το συνοδέψετε
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ βυθίστε τα ρεβύθια σε νερό, μέχρι να φουσκώσουν (περίπου 8 ώρες). Την επόμενη ημέρα τα σουρώνετε και τα βράζετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε ξανά και τα αφήνετε στην άκρη.
Στη συνέχεια, σε ένα multi ενώνετε το λάδι, τα ρεβίθια, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το αλάτι. Καλύψτε και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ. Σερβίρετε με φρέσκα λαχανικά και απολαύστε!
Συνταγή: https://www.tasteofhome.com/
Leave a comment