Συνταγή για ψητές ντομάτες στον φούρνο
Αυτή η συνταγή για ψητές ντομάτες είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό που συνδυάζεται πίτα, μακαρόνια ή σούπα. Μπορείτε να τη φτιάξετε από πριν και να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
Υλικά
- 1 κ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- 2 – 3 σκελίδες σκόρδου και μαύρο πιπέρι
- 2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, χωρίς τα κοτσάνια
- 1 κ.γ. σουμάκ
- ½ κ.γ. αποξηραμένες νιφάδες chili
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- Τυρί φέτα, τριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Τοποθετείστε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέματος. Προσθέστε πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι και μπαχαρικά. Πασπαλίστε μια γενναιόδωρη δόση, περίπου ¼ κούπας ελαιόλαδο. Ανακατέψτε.
Μεταφέρετε τα ντοματίνια σε μια λαδόκολλα. Απλώστε τα ντοματίνια σε μια μονή στρώση, με το δέρμα προς τα πάνω.
Ψήστε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί για 30 - 35 λεπτά ή μέχρι τα ντοματίνια να έχουν σπάσει.
Αφαιρέστε από τη ζέστη. Αν σκοπεύετε να σερβίρετε άμεσα, γαρνίρετε με έξτρα θυμάρι και φέτα.
Απολαύστε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστά.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment