arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Σπιτικά κράκερ με αμύγδαλα και κάσιους


Αυτά τα σπιτικά κράκερ είναι φτιαγμένα από αμύγδαλα και κάσιους είναι υπέροχα, δεν έχουν συντηρητικά και ευχάριστα να τα φτιάξετε.
Σπιτικά κράκερ με αμύγδαλα και κάσιους

Ορεκτικά - Dips

Σπιτικά κράκερ με αμύγδαλα και κάσιους


Σπιτικά κράκερ με αμύγδαλα και κάσιους

Υλικά

  • 1 κούπα αμύγδαλα
  • 1 κούπα κάσιους
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. ανθός αλατιού
  • Σπόροι για γαρνίρισμα: κολοκυθόσποροι, σπόροι chia κλπ.

 

Μέθοδος

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε ένα μίξερ ή με το μπλέντερ σας, ανακατεύεται 1 κούπα αμύγδαλα και μια κούπα κάσιους μέχρι να έχουν μορφή αλευριού.

Ρίξτε το αλεύρι που φτιάξατε σε ένα μπολ και προσθέστε 1 αυγό, 2 κ.σ. νερό και 1 κ.γ. ανθό αλατιού (ίσως λιγότερο αν έχετε χρησιμοποιήσει αλατισμένους ξηρούς καρπούς). Χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.

Τοποθετείστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε το μισό από το μείγμα. Στη συνέχεια τοποθετείστε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω. Το ίδιο κάντε και για το υπόλοιπο μείγμα. Με έναν πλάστη περάστε την επιφάνεια πάνω από την λαδόκολλα ώστε το μείγμα να είναι πολύ λεπτό.

Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα κράκερς σε τετράγωνα. Σε αυτό το σημείο, ρίξτε από πάνω τους σπόρους της επιλογής σας.

Ψήστε τα κράκερ για 10 λεπτά, προσέχοντας μην τα κάψετε. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια, «σπάστε» τα στη μορφή που θέλετε και αποθηκεύστε τα μέχρι να τα καταναλώσετε!

Καλή απόλαυση!

Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.