Σπιτικά κράκερ με αμύγδαλα και κάσιους
Υλικά
- 1 κούπα αμύγδαλα
- 1 κούπα κάσιους
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. ανθός αλατιού
- Σπόροι για γαρνίρισμα: κολοκυθόσποροι, σπόροι chia κλπ.
Μέθοδος
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μίξερ ή με το μπλέντερ σας, ανακατεύεται 1 κούπα αμύγδαλα και μια κούπα κάσιους μέχρι να έχουν μορφή αλευριού.
Ρίξτε το αλεύρι που φτιάξατε σε ένα μπολ και προσθέστε 1 αυγό, 2 κ.σ. νερό και 1 κ.γ. ανθό αλατιού (ίσως λιγότερο αν έχετε χρησιμοποιήσει αλατισμένους ξηρούς καρπούς). Χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
Τοποθετείστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάλτε το μισό από το μείγμα. Στη συνέχεια τοποθετείστε άλλη μια λαδόκολλα από πάνω. Το ίδιο κάντε και για το υπόλοιπο μείγμα. Με έναν πλάστη περάστε την επιφάνεια πάνω από την λαδόκολλα ώστε το μείγμα να είναι πολύ λεπτό.
Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα κράκερς σε τετράγωνα. Σε αυτό το σημείο, ρίξτε από πάνω τους σπόρους της επιλογής σας.
Ψήστε τα κράκερ για 10 λεπτά, προσέχοντας μην τα κάψετε. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Στη συνέχεια, «σπάστε» τα στη μορφή που θέλετε και αποθηκεύστε τα μέχρι να τα καταναλώσετε!
Καλή απόλαυση!
Συνταγή: https://www.acouplecooks.com/
Leave a comment