Σπιτικό βούτυρο από κολοκυθόσπορους

Αυτό το βούτυρο από σπόρους κολοκύθας έχει φανταστική γεύση και είναι εξαιρετικά κρεμώδες. Είναι πιο προσιτό από το βούτυρο ξηρών καρπών και πιο φιλικό προς τις αλλεργίες. Χρειάζεστε μόνο λίγα συστατικά και πέντε λεπτά από τον χρόνο σας ενώ ο φούρνος και το blender θα κάνουν τα μαγικά τους.

Χρησιμοποιήστε το σε σάντουιτς, γιαούρτι, porridge, μπάρες ενέργειας, επιδόρπια και για φρεσκοκομμένες φέτες μήλων.

Υλικά:

  • 300 γρ. κολοκυθόσποροι
  • Μια πρέζα ανθό αλατιού
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας, θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γ. κάρδαμο

Μέθοδος:

Ρυθμίστε το φούρνο στους 160 ° C. Απλώστε τους σπόρους κολοκύθας σε ένα δίσκο ψησίματος και πασπαλίστε με αλάτι. Στη συνέχεια, ψήστε για 15-18 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αναπηδούν οι σπόροι.

Μεταφέρετε σε ένα δυνατό blender. Αναμίξτε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου το μείγμα γίνει ομαλό (σταματήστε και ξύστε τις πλευρές τακτικά).

Όταν το βούτυρο σπόρων είναι ομαλό, προσθέστε λάδι καρύδας και κάρδαμο (ή άλλα μπαχαρικά). Ανακατέψτε τα όλα μαζί γρήγορα και στη συνέχεια αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο εβδομάδες.

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post