arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Σπιτικό βούτυρο από κολοκυθόσπορους


Αν δεν αγαπάτε το βούτυρο ξηρών καρπών, πρέπει να δοκιμάσετε αυτό!
Σπιτικό βούτυρο από κολοκυθόσπορους

Ορεκτικά - Dips

Σπιτικό βούτυρο από κολοκυθόσπορους


Σπιτικό βούτυρο από κολοκυθόσπορους

Αυτό το βούτυρο από σπόρους κολοκύθας έχει φανταστική γεύση και είναι εξαιρετικά κρεμώδες. Είναι πιο προσιτό από το βούτυρο ξηρών καρπών και πιο φιλικό προς τις αλλεργίες. Χρειάζεστε μόνο λίγα συστατικά και πέντε λεπτά από τον χρόνο σας ενώ ο φούρνος και το blender θα κάνουν τα μαγικά τους.

Χρησιμοποιήστε το σε σάντουιτς, γιαούρτι, porridge, μπάρες ενέργειας, επιδόρπια και για φρεσκοκομμένες φέτες μήλων.

Υλικά:

  • 300 γρ. κολοκυθόσποροι
  • Μια πρέζα ανθό αλατιού
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας, θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κ.γ. κάρδαμο

Μέθοδος:

Ρυθμίστε το φούρνο στους 160 ° C. Απλώστε τους σπόρους κολοκύθας σε ένα δίσκο ψησίματος και πασπαλίστε με αλάτι. Στη συνέχεια, ψήστε για 15-18 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αναπηδούν οι σπόροι.

Μεταφέρετε σε ένα δυνατό blender. Αναμίξτε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου το μείγμα γίνει ομαλό (σταματήστε και ξύστε τις πλευρές τακτικά).

Όταν το βούτυρο σπόρων είναι ομαλό, προσθέστε λάδι καρύδας και κάρδαμο (ή άλλα μπαχαρικά). Ανακατέψτε τα όλα μαζί γρήγορα και στη συνέχεια αποθηκεύστε σε θερμοκρασία δωματίου για έως και δύο εβδομάδες.

Συνταγή: https://greenkitchenstories.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.