Σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου
Είναι εύκολο, επίσης. Θα χρειαστείτε μόνο ένα καλό μπλέντερ. Η συνταγή είναι αρκετή για 1 ⅔ κούπα βούτυρο αμυγδάλου.
Υλικά
- 3 κούπες ωμά αμύγδαλα
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- Προαιρετικά: ¼ κ.γ. σκόνη κανέλας
- Προαιρετικά: ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Προαιρετικά: 2 κ.σ. βιολογικό μέλι Ελάτου
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βάλτε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και στη συνέχεια απλώστε τα αμύγδαλα. Ψήστε για 10 λεπτά, γυρνώντας τα κατά τη διάρκεια, μια φορά.
Αφήστε τα αμύγδαλα να κρυώσουν μέχρι να είναι απλά θερμά, για περίπου 10 λεπτά.
Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Θέλει αρκετή υπομονή για να λιώσουν. Όσο ανακατεύετε, να ξεκολλάτε όσα μένουν στις άκρες και να τα βάζατε στο μείγμα με ένα κουτάλι. Αν χρειαστεί, αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο ακόμα. Στόχος είναι ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Μόλις το βούτυρο αμυγδάλου είναι ομαλό και κρεμώδες, μπορείτε να προσθέσετε τα προαιρετικά υλικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε να βάλετε αλάτι για περισσότερη γεύση. Η κανέλα προσθέτει μια γεύση μπαχαρικού και το μέλι ή η βανίλια το κάνουν πιο γλυκό.
Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
Αφήστε το βούτυρο αμυγδάλου να κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά, μεταφέρετε το σε ένα βάζο. Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες (εκτός κι αν φανεί να χαλάει νωρίτερα).
Καλή απόλαυση!
Leave a comment