Γουακαμόλε με kale
Είναι εύκολο να το φτιάξετε και η συνταγή φτάνει για περίπου 3 ½ κούπες γουακαμόλε.
Υλικά
- 3 – 4 μεγάλα φύλα από κατσαρό kale
- 4 μεσαία ώριμα αβοκάντο, κομμένα στην μέση και χωρίς κουκούτσι
- 3 – 4 κ.σ. χυμό λεμονιού, χωρισμένο, για τη γεύση
- ¾ κ.γ. ανθό αλατιού, για τη γεύση
- 1/3 κούπας κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκκομένο
- ¼ κούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους και μεμβράνη, χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Για να προετοιμάσετε το kale αφαιρέστε πρώτα τα κοτσάνια. Κόψτε το σε μικρά κομμάτια στο μέγεθος μπουκιάς. Πασπαλίστε ελαφρώς με αλάτι και στη συνέχεια με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού. Κάντε μασάζ στο kale με τα χέρια σας μέχρι να γίνει πιο σκούρο και απαλό. Θα χρειαστείτε περίπου 1 κούπα kale για το γουακαμόλε, οπότε μετρήστε το και αφήστε το στην άκρη.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το κουτάλι για να αφαιρέσετε το δέρμα από το αβοκάντο. Μετά, βάλτε το εσωτερικό του αβοκάντο σε ένα μπολ. Προσθέστε 3 κ.σ. χυμό λεμονιού και αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές.
Προσθέστε το kale, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και την πιπεριά. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να είναι ομοιογενές. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι ή λεμόνι, αν χρειάζεται. Ανακατέψτε ξανά.
Σερβίρετε άμεσα!
Καλή απόλαυση!
Leave a comment