Ψητά κίτρινα καλοκαιρινά κολοκυθάκια
Έχουν υπέροχη γεύση και αποτελούν ένα ιδανικό καλοκαιρινό συνοδευτικό πιάτο.
Υλικά
- 3 μεσαίες καλοκαιρινές κίτρινες κολοκύθες (ή ένα μείγμα από καλοκαιρινό κολοκυθάκι και απλό)
- 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ σκόνη κρεμμυδιού
- ½ κ.γ. ανθό αλατιού
- 2 πρέζες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά (περίπου στους 230 βαθμούς C).
Κόψτε την κολοκύθα σε στρογγυλές φέτες, περίπου 1,5 εκ. Τοποθετείστε τις σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, ανθό αλατιού και νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε).
Τοποθετείστε τα κολοκυθάκια κατευθείαν στη σχάρα και ψήστε για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά (4 – 6 σύνολο), μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι, αν είναι απαραίτητο.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment