arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ψητά κίτρινα καλοκαιρινά κολοκυθάκια


Αυτή είναι μια συνταγή για να φτιάξετε τέλειες ψητές κίτρινες κολοκύθες.
Ψητά κίτρινα καλοκαιρινά κολοκυθάκια

ΣΑΛΑΤΕΣ+ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Ψητά κίτρινα καλοκαιρινά κολοκυθάκια


Ψητά κίτρινα καλοκαιρινά κολοκυθάκια

Έχουν υπέροχη γεύση και αποτελούν ένα ιδανικό καλοκαιρινό συνοδευτικό πιάτο.

Υλικά

  • 3 μεσαίες καλοκαιρινές κίτρινες κολοκύθες (ή ένα μείγμα από καλοκαιρινό κολοκυθάκι και απλό)
  • 1 ½ κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. ανθό αλατιού
  • 2 πρέζες νιφάδες κόκκινου πιπεριού

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το γκριλ σε μεσαία προς υψηλή φωτιά (περίπου στους 230 βαθμούς C).

Κόψτε την κολοκύθα σε στρογγυλές φέτες, περίπου 1,5 εκ. Τοποθετείστε τις σε ένα μπολ και ανακατέψτε με ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, ανθό αλατιού και νιφάδες κόκκινου πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε).

Τοποθετείστε τα κολοκυθάκια κατευθείαν στη σχάρα και ψήστε για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά (4 – 6 σύνολο), μέχρι να είναι τραγανά και τρυφερά. Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι, αν είναι απαραίτητο.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.acouplecooks.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.