Ψητά σύκα με μελωμένο τυρί και θυμάρι

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η γεύση των ψητών σύκων μαζί με το γλυκό τυρί, είναι η καταπληκτική!

Υλικά

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά (205 – 230 C). Ανακατέψτε μαζί κατσικίσιο τυρί, γάλα, μέλι και θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε το μείγμα σε μια κλειστή σακούλα και κόψτε λίγο την άκρη της σακούλας.

Αλείψτε τα σύκα με λίγο λάδι. Τοποθετείστε τα με το εσωτερικό κομμάτι προς τα κάτω. Ψήστε, μέχρι να σχηματιστεί το σχέδιο της σχάρας πάνω στα σύκα, για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά.

Μεταφέρετε τα σύκα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με λίγο αλάτι. Ρίξτε το μείγμα μέσα από την τρύπα της σακούλας πάνω σε κάθε σύκο. Γαρνίρετε με φύλλα θυμαριού και σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.eatingwell.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post