Ψητά σύκα με μελωμένο τυρί και θυμάρι
Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η γεύση των ψητών σύκων μαζί με το γλυκό τυρί, είναι η καταπληκτική!
Υλικά
- 1/3 κούπας κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.σ. γάλα 2%, της προτίμησης σας
- 2 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
- ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο + έξτρα για γαρνίρισμα
- 12 μικρά σύκα, κομμένα στην μέση
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά (205 – 230 C). Ανακατέψτε μαζί κατσικίσιο τυρί, γάλα, μέλι και θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. Βάλτε το μείγμα σε μια κλειστή σακούλα και κόψτε λίγο την άκρη της σακούλας.
Αλείψτε τα σύκα με λίγο λάδι. Τοποθετείστε τα με το εσωτερικό κομμάτι προς τα κάτω. Ψήστε, μέχρι να σχηματιστεί το σχέδιο της σχάρας πάνω στα σύκα, για 2 – 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
Μεταφέρετε τα σύκα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με λίγο αλάτι. Ρίξτε το μείγμα μέσα από την τρύπα της σακούλας πάνω σε κάθε σύκο. Γαρνίρετε με φύλλα θυμαριού και σερβίρετε άμεσα.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment