arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Ψητές αγκινάρες με σως από γιαούρτι και άνηθο


Αυτό είναι ένα υγιεινό και γευστικό ορεκτικό που συνδυάζει τη γεύση από τις αγκινάρες και την φρεσκάδα από το ελληνικό γιαούρτι.
Ψητές αγκινάρες με σως από γιαούρτι και άνηθο

Ορεκτικά - Dips

Ψητές αγκινάρες με σως από γιαούρτι και άνηθο


Ψητές αγκινάρες με σως από γιαούρτι και άνηθο

Υλικά

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό. Στύψτε χυμό από μισό λεμόνι και προσθέστε το υπόλοιπο μισό λεμόνι. Δουλεύοντας με μια αγκινάρα τη φορά, καθαρίστε τα φύλα της και κόψτε την οριζόντια ως τη ρίζα. Αφαιρέστε την καρδιά. Προσθέστε την στο νερό με το λεμόνι.

Στη συνέχεια, στραγγίστε τις και προσθέστε στο αλατισμένο νερό που βράζει. Μαγειρέψτε τις αγκινάρες ως που να είναι σχεδόν τρυφερές αλλά να μην διαλύονται, για 10 – 15 λεπτά. Στραγγίστε.

Ζεστάνετε το grill ή ένα ταψί σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Βουρτσίστε τις αγκινάρες με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τις μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερές, για περίπου 5 λεπτά.

Την ίδια ώρα, στύψτε αρκετό χυμό από το υπόλοιπο μισό λεμόνι, περίπου 2 κ.σ. Τοποθετείστε το σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το γιαούρτι και τον άνηθο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τις αγκινάρες με τη σως γιαουρτιού.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.bonappetit.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.