Ψητές αγκινάρες με σως από γιαούρτι και άνηθο
Υλικά
- Ανθός αλατιού
- 1 λεμόνι, κομμένο στην μέση
- 4 μεγάλες αγκινάρες
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- ½ κούπας ελληνικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 1 κ.γ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράστε αλατισμένο νερό. Γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με νερό. Στύψτε χυμό από μισό λεμόνι και προσθέστε το υπόλοιπο μισό λεμόνι. Δουλεύοντας με μια αγκινάρα τη φορά, καθαρίστε τα φύλα της και κόψτε την οριζόντια ως τη ρίζα. Αφαιρέστε την καρδιά. Προσθέστε την στο νερό με το λεμόνι.
Στη συνέχεια, στραγγίστε τις και προσθέστε στο αλατισμένο νερό που βράζει. Μαγειρέψτε τις αγκινάρες ως που να είναι σχεδόν τρυφερές αλλά να μην διαλύονται, για 10 – 15 λεπτά. Στραγγίστε.
Ζεστάνετε το grill ή ένα ταψί σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Βουρτσίστε τις αγκινάρες με ελαιόλαδο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τις μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερές, για περίπου 5 λεπτά.
Την ίδια ώρα, στύψτε αρκετό χυμό από το υπόλοιπο μισό λεμόνι, περίπου 2 κ.σ. Τοποθετείστε το σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε το γιαούρτι και τον άνηθο και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τις αγκινάρες με τη σως γιαουρτιού.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment