Πράσινη σαλάτα με γογγύλια, φράουλες και κολοκυθόσπορο

Υλικά

  • 1/3 κούπας + έξτρα 2 κ.γ. έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
  • ¼ κούπας κολοκυθόσπορος
  • Ανθός αλατιού
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. βιολογικό μέλι Ελάτου
  • 3 κούπες baby ρόκα ή σπανάκι
  • 1 ματσάκι γογγύλια, με τις κορυφές, τα πράσινα μέρα και τους βολβούς σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κεφαλάκι μάραθου, σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό αγγουράκι, σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ φράουλες, κομμένες στην μέση
  • ½ κούπα ανάμεικτα βότανα (όπως άνηθο, βασιλικό, δυόσμο), για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε 2 κ.γ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε κολοκυθόσπορο και μαγειρέψτε ανακατεύοντας τακτικά. Συνεχίστε μέχρι να ροδίσουν, για 1 – 3 λεπτά. Γαρνίρετε με αλάτι. Ενώστε με χυμό λεμονιού, μέλι και 1/3 κούπας λάδι. Γαρνίρετε με αλάτι.

Ανακατέψτε τη ρόκα, τους βολβούς και τα πράσινα από τα γογγύλια, τον μάραθο, το αγγούρι, τις φράουλες, τα βότανα, το σχοινόπρασο και τον κολοκυθόσπορο σε ένα μπολ. Προσθέστε το dressing και ανακατέψτε. Γαρνίρετε με σχοινόπρασο. Σερβίρετε άμεσα.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.countryliving.com/


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post