#Vegan -Πράσινη σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και ρεβύθια
Υλικά:
- 2/3 κούπα νερό
- ¼ κούπα κινόα
- ¼ κ.γ. ανθό αλατιού
- 1 σκελίδα σκόρδου ξεφλουδισμένη και πολτοποιημένη
- 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κούπα βρασμένα ρεβύθια
- 1 μεσαίο καρότο κομμένο
- ½ αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- Φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σας όπως baby kale και σπανάκι
Μέθοδος:
Παίρνετε μια μικρή κατσαρόλα και βάζετε νερό να βράσει. Προσθέτετε τη κινόα. Μειώνετε τη θερμοκρασία σε πιο χαμηλή και καλύπτετε. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό για περίπου 15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι και με αυτό διαχωρίστε τους κόκους. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Παράλληλα, σε ένα ξύλο κοπής πασπαλίστα αλάτι πάνω στο σκόρδο. Λιώστε το σκόρδο με το πλαϊνό ενός κουταλιού μέχρι να πολτοποιηθεί. Πάρτε ένα μικρό μπολ. Ενώστε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Μεταφέρετε 3 κ.σ. από το dressing σε ένα μικρό μπολ και βάλτε το στην άκρη.
Παίρνετε τα ρεβύθια που έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ και τα βράζετε. Μόλις είναι έτοιμα τα προσθέτετε μαζί με το καρότο και το αβοκάντο σε ένα μπολ με το υπόλοιπο dressing. Αφήστε το για 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Στη συνέχεια προσθέστε την κινόα και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τοποθετείστε τα πράσινα λαχανικά που έχετε επιλέξει σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύστε τις 3 κ.σ. dressing που είχατε αφήσει στο πλάι. Χωρίστε τη σαλάτα σε δύο πιάτα και γαρνίρετε με το μιξ της κινόας.
Συνταγή: http://www.eatingwell.com
Leave a comment