Πράσινα φασόλια με αμύγδαλα
Υλικά
- 340 γρ. πράσινα φασόλια
- 2 κ.σ. vegan βούτυρο
- ½ κούπα αμύγδαλα, καθαρισμένα
- Χυμός από 1 – 2 λεμόνια
- Πρέζα ανθό αλατιού
Εκτέλεση
Πράσινα φασόλια: προσθέστε 1 – 2 κούπες νερό και μια γενναιόδωρη δόση αλατιού σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέστε πράσινα φασόλια και βράστε. Στη συνέχεια, χαμηλώστε σε μεσαία θερμοκρασία, μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι. Συνεχίστε μέχρι τα φασόλια να έχουν ένα λαμπερό πράσινο χρώμα, για 4 – 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα πράσινα φασόλια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Καλύψτε ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
Αμύγδαλά: χρησιμοποιώντας την ίδια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα αμύγδαλα μέχρι ροδίσουν. Καθώς μαγειρεύετε, συνεχίστε να ανακατεύετε τακτικά. Θα χρειαστείτε περίπου 5 – 6 λεπτά.
Ένωση: Με ένα κουτάλι ρίξτε τα αμύγδαλα πάνω από τα φασόλια. Προσθέστε λίγο αλάτι και λεμόνι. Εναλλακτικά, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Μερίδες: 4 – 6
Καλή απόλαυση!
Leave a comment