Dip από ελληνικό γιαούρτι με σπανάκι και καρύδια
Συνδυάστε σπανάκι, καρύδια, χυμό λεμονιού και φρέσκα βότανα. Ένα γευστικό και θρεπτικό Μεσογειακό dip. Αυτή η συνταγή είναι αρκετή για περίπου 2 κούπες dip. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.
Υλικά
- 2 κούπες baby σπανάκι
- Ανθός αλατιού
- 2 κούπες ελληνικό γιαούρτι
- ¾ κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- ½ κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. αποξηραμένος δυόσμος
- Μαύρο πιπέρι
- Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
- Λαχανικά
- Σπιτικά chips πίτας
Εκτέλεση
Καθαρίστε το σπανάκι. Βράστε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι. Ετοιμάστε ένα μπολ με παγωμένο νερό και κρατήστε το κοντά. Προσθέστε το σπανάκι στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε για 10 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα μεταφέρετε το σπανάκι στο παγωμένο νερό. Στραγγίστε καλά και αφήστε να βγει το νερό.
Σε ένα μπολ ανακατέματος, ενώστε το σπανάκι, το γιαούρτι, τα καρύδια, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Προσθέστε ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι. Επιπλέον, προσθέστε ελαιόλαδο (2 κ.σ. ). Ενώστε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το γαρνίρισμα.
Σερβίρετε με λαχανικά και chips πίτας.
Καλή απόλαυση!
Leave a comment