arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Ορεκτικά - Dips

Dip από ελληνικό γιαούρτι με σπανάκι και καρύδια


Θα αγαπήσετε αυτό το γευστικό και γρήγορο dip που έχει ελληνικό άρωμα.
Dip από ελληνικό γιαούρτι με σπανάκι και καρύδια

Ορεκτικά - Dips

Dip από ελληνικό γιαούρτι με σπανάκι και καρύδια


Dip από ελληνικό γιαούρτι με σπανάκι και καρύδια

Συνδυάστε σπανάκι, καρύδια, χυμό λεμονιού και φρέσκα βότανα. Ένα γευστικό και θρεπτικό Μεσογειακό dip. Αυτή η συνταγή είναι αρκετή για περίπου 2 κούπες dip. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Υλικά

  • 2 κούπες baby σπανάκι
  • Ανθός αλατιού
  • 2 κούπες ελληνικό γιαούρτι
  • ¾ κούπας καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
  • ½ κούπα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. αποξηραμένος δυόσμος
  • Μαύρο πιπέρι
  • Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • Λαχανικά
  • Σπιτικά chips πίτας

Εκτέλεση

Καθαρίστε το σπανάκι. Βράστε μια κατσαρόλα νερό με αλάτι. Ετοιμάστε ένα μπολ με παγωμένο νερό και κρατήστε το κοντά. Προσθέστε το σπανάκι στο νερό που βράζει και μαγειρέψτε για 10 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα μεταφέρετε το σπανάκι στο παγωμένο νερό. Στραγγίστε καλά και αφήστε να βγει το νερό.

Σε ένα μπολ ανακατέματος, ενώστε το σπανάκι, το γιαούρτι, τα καρύδια, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Προσθέστε ανθό αλατιού και μαύρο πιπέρι. Επιπλέον, προσθέστε ελαιόλαδο (2 κ.σ. ). Ενώστε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το γαρνίρισμα.

Σερβίρετε με λαχανικά και chips πίτας.

Καλή απόλαυση!

Πηγή: https://www.themediterraneandish.com/

0 σχόλια


Αφήστε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα σχόλια θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν.