Οι καλύτερες ελληνικές πατάτες με λεμόνι και σκόρδο
Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή; Το τυρί παρμεζάνα!
Για το πικάντικο μείγμα
- 1 κ.γ. αλάτι μερλοτ
- 1κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.γ. βιολογικό δενδρολίβανο
Για τις πατάτες
- 4 μεγάλες πατάτες πλυμένες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε φέτες
- 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 ¼ κούπα ζωμό από λαχανικά ή κοτόπουλο
- ½ τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 κούπα ψιλοκομμένα φύλα μαϊντανού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μικρό μπολ, ενώστε όλα τα μπαχαρικά μαζί. Βάλτε το στην άκρη.
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί (το οποίο έχετε ήδη αλείψει με λίγο λάδι) και γαρνίρετε με το πικάντικο μείγμα. Ανακατέψτε γρήγορα τις πατάτες ώστε το μείγμα να πάει παντού.
- Σε ένα μπολ, βάλτε μαζί το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Βάλτε τα στο ταψί με τις πατάτες.
- Καλύψτε το ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Βγάλτε το από το φούρνο και αφαιρέστε το κάλυμμα. Πασπαλίστε τις πατάτες με παρμεζάνα. Ξαναβάλτε το ταψί στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να έχουν αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα με κρούστα.
- Βγάλτε το από το φούρνο. Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και είστε έτοιμοι! Σερβίρετε και απολαύστε!
Leave a comment