Ελληνική σαλάτα μακαρονιών ολικής άλεσης
Η δοσολογία αφορά ένα γεύμα για δύο άτομα. Αν φτιάχνετε για περισσότερα άτομα ή για όλη την οικογένεια, τότε διπλασιάστε την ποσότητα.
Υλικά:
- 250 γρ. πένες ολικής άλεσης
- 2 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/3 κούπας κόκκινες και κίτρινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 2 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη
- ¼ κούπα ελιές Καλαμών, κομμένες στην μέση
- ¼ κούπα έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο
- κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ρίγανη
- Ανθός αλατιού
- Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- ½ κούπα φύλα βασιλικού
- ¼ κούπα τυρί φέτα
Μέθοδος:
Παίρνετε μια μεσαία κατσαρόλα και βάζετε νερό να βράσει. Βάζετε μέσα ανθό αλατιού και στη συνέχεια προσθέτετε τα μακαρόνια ολικής που έχετε διαλέξει και βράζετε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
Καθώς μαγειρεύονται τα μακαρόνια, ενώστε σε ένα βάζο το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον ανθό αλατιού, το πιπέρι και χτυπήστε τα καλά ώστε να ενωθούν. Στη συνέχεια, σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε τις ντομάτες, τις ψητές πιπεριές, την κάπαρη και τις ελιές και βάλτε από πάνω το dressing που ετοιμάσατε. Αφήστε το για περίπου 15 λεπτά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Προσθέστε το στα μακαρόνια μαζί με τα φύλλα βασιλικού και ανακατέψτε. Βάλτε από πάνω όσο ανθό αλατιού και πιπέρι θέλετε σύμφωνα με τη γεύση σας και προσθέστε και τη φέτα. Προσθέστε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο αν το πιάτο σας μοιάζει στεγνό.
Σερβίρετε και απολαμβάνετε!
Συνταγή: https://www.foodiecrush.com
Leave a comment